Telecí srdce na slanině
80 min.
Ingredience
- 40gramůSádlo škvařené
- 600gramůTelecí srdce
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 3kusyNové koření celé
- 150gramůCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 3kusyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
650 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srdce očistíme a opláchneme ve studené vodě. Proložíme je polovinou dávky slaniny, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.
- 2Zbylou slaninu rozpustíme na sádle a přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme do světlé barvy.
- 3Zalijeme vývarem z kostí, přidáme 2-3 kuličky nového koření a pepře, osolíme.
- 4Do takto připraveného základu přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas obrátíme a přeléváme šťávou.
- 5Hotové porcujeme na slabší plátky a přeléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.