Telecí srdce na víně
50 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí srdce
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCeler bulvový
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVíno červené
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
948 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli a oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Telecí srdce očistíme, rozkrojíme na čtyři díly a protáhneme slaninou.
- 2Na másle zpěníme cibuli s celerem, vložíme porce srdce, koření, sůl, promícháme, zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme doměkka.
- 3Srdce vyjmeme a šťávu vydusíme. Do základu vsypeme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut provaříme. Poté omáčku propasírujeme, ochutíme citronovou šťávou a spolu se srdcem prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.