Telecí steak á la Mode
50 min.
Ingredience
- 2lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 150gramůJátra kuřecí
- 1lžícePetržel - nať
- 600gramůTelecí kýta
- 4lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
890 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na steaky, mírně naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Maso dáme do zapékací mísy.
- 2Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme jemně nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájená játra a hříbky, osolíme a krátce povaříme.
- 3Do omáčky přidáme nasekanou petrželku a hrášek, přelijeme s ní steaky, posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.