Telecí svíčková s mátou a kapary
60 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 1kilogramTelecí svíčková
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKapary sterilované
- 4kusyMáta
- 1kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
420 mg
Cukr
963 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170C.
- 2Maso ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem a vložíme do zapékací mísy vyložené čtyřmi velkými stonky máty. Cibuli nakrájíme na osminky a posypeme jí maso. Přidáme kapary opláchnuté od soli, přilijeme 100ml vína a pečeme 40min.
- 3Poté dolijeme zbytek vína a pečeme ještě 10minut. Maso by mělo být šťavnaté a uvnitř lehce růžové.
- 4Maso z trouby vyjmeme, zakryjeme alobalem a před naporcováním necháme 10min odpočívat.
- 5Vypečenou šťávu rozmixujeme a přimícháme několik nasekaných lístků bazalky a máty.
- 6Svíčkovou podáváme přelitou touto omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.