Telecí svíčková s mátou a kapary

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
420 mg
Cukr
963 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170C.
  • 2
    Maso ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem a vložíme do zapékací mísy vyložené čtyřmi velkými stonky máty. Cibuli nakrájíme na osminky a posypeme jí maso. Přidáme kapary opláchnuté od soli, přilijeme 100ml vína a pečeme 40min.
  • 3
    Poté dolijeme zbytek vína a pečeme ještě 10minut. Maso by mělo být šťavnaté a uvnitř lehce růžové.
  • 4
    Maso z trouby vyjmeme, zakryjeme alobalem a před naporcováním necháme 10min odpočívat.
  • 5
    Vypečenou šťávu rozmixujeme a přimícháme několik nasekaných lístků bazalky a máty.
  • 6
    Svíčkovou podáváme přelitou touto omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.