Telecí svíčková v krustě se špenátem
60 min.
Ingredience
- 160gramůTelecí svíčková
- 40gramůJátra husí
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 20gramůMandle
- 90gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 230gramůListové těsto
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
55 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
801 mg
Postup přípravy
- 1Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem.
- 2Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrojíme z něj 4 srdce a do středu dvou položíme telecí plátky. Poklademe husími játry, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbylými 2 srdci těsta a po obvodu k sobě přitiskneme. Povrch potřeme zbytkem vejce, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10min v troubě předehřáté na 185C.
- 3Špenát omyjeme a cca 3-4min orestujeme na rozpáleném oleji se špetkou soli a mandlovými lupínky.
- 4Na talířích vytvoříme lůžko ze špenátu, položíme upečená srdce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.