Telecí svíčková v krustě se špenátem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
55 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
801 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrojíme z něj 4 srdce a do středu dvou položíme telecí plátky. Poklademe husími játry, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbylými 2 srdci těsta a po obvodu k sobě přitiskneme. Povrch potřeme zbytkem vejce, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10min v troubě předehřáté na 185C.
  • 3
    Špenát omyjeme a cca 3-4min orestujeme na rozpáleném oleji se špetkou soli a mandlovými lupínky.
  • 4
    Na talířích vytvoříme lůžko ze špenátu, položíme upečená srdce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.