Telecí tokáň

120 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 600gramůTelecí kýta
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 1kusCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 150gramůLečo sterilované
    • 8gramůSůl
    • 6gramůPepř černý mletý
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu vyškvaříme slaninu, nakrájenou na kostičky, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, přidáme lečo. Podlijeme vodou, 30 minut podusíme, přidáme telecí maso, nakrájené na nudličky, zakryté zvolna ještě dusíme dalších 60 minut. Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, zalijeme ho smetanou, smíchanou s moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.