Telecí tokáň
120 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůLečo sterilované
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu vyškvaříme slaninu, nakrájenou na kostičky, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, přidáme lečo. Podlijeme vodou, 30 minut podusíme, přidáme telecí maso, nakrájené na nudličky, zakryté zvolna ještě dusíme dalších 60 minut. Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, zalijeme ho smetanou, smíchanou s moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.