Telecí ve vinné omáčce se sýrem
50 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
46 mg
Cukr
327 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme nahrubo.
- 2Řízky z obou stran osmažíme na oleji dozlatova.
- 3V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.
- 4Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.