Telecí závin
75 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůŠunka dušená
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMrkev kořen
- 5gramůPažitka
- 1gramTelecí plec
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
521 mg
Cukr
270 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou šunku, natvrdo uvařené, nasekané vejce a podušenou zeleninu okořeníme pažitkou a dobře promícháme.
- 2Touto směsí potřeme naklepaný a osolený plát masa. Zabalíme a zavážeme nití. Nasucho opečeme, podlijeme a dáme péci do trouby.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
- 4Nakonec do hotového pokrmu přidáme kousek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.