Telecí závitek s petrželkou
70 min.

Ingredience
- 240gramůTelecí kýta
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
263 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
- 2Plátky potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Zavineme, upevníme párátkem a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
- 3Maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme a povaříme.
- 4Nakonec přidáme smetanu a kousek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.