Telecí závitky s petrželkovým máslem
115 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3špetkySůl
- Petrželkové máslo
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžícePetržel - nať
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- Závitky
- 700gramůTelecí kýta
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2kusyKarotka
- 2kusyCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si petrželkové máslo: Do misky dáme změklé máslo. Petrželovou nať omyjeme a velmi drobně pokrájíme. K máslu přidáme sůl, citrónovou šťávu a vymícháme ho do pěny, poté zamícháme petrželku.
- 2Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 4 plátky silné asi 1-1,5 cm. Maso mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. Plátky potřeme petrželkovým máslem, těsně zavineme do závitků a převážeme nití (hlavně i boční okraje).
- 3Očištěnou cibuli s karotkou nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno poklademe plátky cibule a karotky. Na ně položíme závitky a vložíme je do předehřáté trouby na 240°C. Z prudka je opečeme z každé strany dozlatova. Poté je zalijeme hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme při 170°C-180°C přibližně 60-80 minut doměkka.
- 4Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy, abychom je uchovali teplé. V misce si rozmícháme dohladka Maizenu ve smetaně. Výpek přelijeme připravenou smetanou a pomalu, za stálého míchání, povaříme 1 minutu a dochutíme solí. K závitkům na talíři přilijeme omáčku se zeleninou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.