Telecí závitky s rozinkovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 700gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůHrozinky
- 4lžíceMandle plátky
- 125mililitrůVíno růžové
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžícePistácie
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Polovinu rozinek smícháme s nasekanými pistáciemi, mandlovými plátky, vejcem a mletým koriandrem. Směsí potřeme plátky masa, svineme do závitků a převážeme nití.
- 3V kastrolu na rozehřátém másle závitky opečeme ze všech stran, přilijeme víno a 125 ml vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Po 10 minutách dušení přidáme zbylé rozinky. Podušené závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.