Telecí závitky s tuňákem
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůTelecí kýta
- 3lžíceOlej olivový
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžičkySůl
- 2decilitryRajčatová šťáva
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
220 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Konzervovaného tuňáka slijeme, rozmixujeme, opepříme a osolíme.
- 2Telecí kýtu nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme a osušíme. Pak je mírně naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme rozmixovaným tuňákem. Plátky zavineme a zajistíme je proti rozvinutí párátky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm osmažíme ze všech stran. Potom přilijeme bílé víno, přidáme rajčatovou šťávu, promícháme a pod pokličkou za občasného míchání 20 minut dusíme. Omáčku pak podle chuti opepříme a osolíme.
- 4Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, uvařené slijeme přes síto a necháme je okapat.
- 5Závitky podáváme s vařenými těstovinami, přelité omáčkou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.