Telecí závitky s vejci

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce předem uvařená natvrdo oloupeme a každé obalíme velkým plátkem telecího masa, který jsme osolili z vnitřní strany. Závitky převážeme nití.
  • 2
    Připravené závitky položíme do menší zapékací mísy. Přidáme oloupanou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, snítky čerstvého tymiánu a bobkový list.
  • 3
    Podlijeme ochucenou rajčatovou šťávou.
  • 4
    Pokrm pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 160°C asi 1 hodinu.
  • 5
    Pokličku potom odklopíme a nit ze závitků odstraníme. Závitky rozpůlíme a upravíme na talíře stranou s vejcem nahoru.
  • 6
    Podáváme přelité omáčkou, s oblohou z cibule a žampionů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.