Telecí závitky s vejci
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůTelecí kýta
- 100gramůCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 400mililitrůRajčatová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vejce předem uvařená natvrdo oloupeme a každé obalíme velkým plátkem telecího masa, který jsme osolili z vnitřní strany. Závitky převážeme nití.
- 2Připravené závitky položíme do menší zapékací mísy. Přidáme oloupanou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, snítky čerstvého tymiánu a bobkový list.
- 3Podlijeme ochucenou rajčatovou šťávou.
- 4Pokrm pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 160°C asi 1 hodinu.
- 5Pokličku potom odklopíme a nit ze závitků odstraníme. Závitky rozpůlíme a upravíme na talíře stranou s vejcem nahoru.
- 6Podáváme přelité omáčkou, s oblohou z cibule a žampionů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.