Telecí žebírko smažené (minutka)
40 min.
Ingredience
- 1500gramůTelecí ledviny
- 40gramůSůl
- 300gramůStrouhanka
- 120gramůVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120mililitrůMléko polotučné
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z telecí ledviny odsekáme výčnělky obratlů a maso opláchneme. Nasekáme je na porce (žebírka), naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
- 2Žebírka obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.