Tenoučká pizza
40 min.
Ingredience
- NÁPLŇ
- 2špetkyOregano sušené
- 60gramůSýr Čedar
- 490gramůRajčatová pasta
- TĚSTO
- 15mililitrůOlej olivový
- 220gramůMouka mandlová
- 115gramůSýr Cottage
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Pečící plech nebo kulatou formu na pizzu vymažeme lžící olivového oleje a dáme stranou. Na těsto smícháme v míse zbývající 1 čajovou lžičku olivového oleje s ostatními přísadami. Vytvarujeme z nich kouli, přeneseme na pečící plech a roztáhneme ji do tenké vrstvy.
- 2Pečeme v troubě dozlatova asi 20 minut. Vytáhneme z trouby, nahoru dáme rajčatovou omáčku nebo pastu a posypeme oreganem a sýrem. Vrátíme plech zpátky do trouby a pečeme dalších 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.