Teplá polévka s chřestem a citronem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Mrkev a chřest kuchyňsky očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka.
  • 2
    V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu a do vroucího dáme mrkev, kterou vaříme asi 3 minuty. Poté přidáme chřest a vaříme doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a nakrájíme na menší kousky. Chřest vrátíme do vývaru a přidáme uvařenou rýži. Vývar dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
  • 3
    Hotovou polévku dochutíme 1 kostkou cukru, naservírujeme do misek nebo talířů, a poté polévku ozdobíme celými kolečky citronu a nasekanou natí kopru a petržele. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.