Teplá polévka s chřestem a citronem
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 50gramůRýže dlouhozrnná
- 300gramůChřest bílý
- 2kusyKarotka
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kostkaCukr kostkový
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Mrkev a chřest kuchyňsky očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka.
- 2V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu a do vroucího dáme mrkev, kterou vaříme asi 3 minuty. Poté přidáme chřest a vaříme doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a nakrájíme na menší kousky. Chřest vrátíme do vývaru a přidáme uvařenou rýži. Vývar dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
- 3Hotovou polévku dochutíme 1 kostkou cukru, naservírujeme do misek nebo talířů, a poté polévku ozdobíme celými kolečky citronu a nasekanou natí kopru a petržele. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.