Teplá salátová srdíčka s paprikami
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSalát římský
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyRajčata
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Salátová srdíčka např. z římského salátu, rozpůlíme, opláchneme a necháme oschnout.
- 2Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme je na čtyři talíře. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme semena a nakrájíme nadrobno.
- 3Cibuli nasekáme najemno, na pánvi rozpálíme máslo a cibuli dusíme, až zesklovatí. Srdíčka položíme na pánev, řezem dolů, lehce osolíme a opepříme. Dusíme asi minutu, podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme ještě asi 3 minuty.
- 4Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a položíme na talíř. Do výpeku přidáme dvě lžíce smetany, promícháme, osolíme, opepříme a vrátíme srdíčka. Přidáme rajčata, necháme přejít varem a rozdělíme na talíře s paprikami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.