Teplá salátová srdíčka s paprikami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátová srdíčka např. z římského salátu, rozpůlíme, opláchneme a necháme oschnout.
  • 2
    Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme je na čtyři talíře. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme semena a nakrájíme nadrobno.
  • 3
    Cibuli nasekáme najemno, na pánvi rozpálíme máslo a cibuli dusíme, až zesklovatí. Srdíčka položíme na pánev, řezem dolů, lehce osolíme a opepříme. Dusíme asi minutu, podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme ještě asi 3 minuty.
  • 4
    Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a položíme na talíř. Do výpeku přidáme dvě lžíce smetany, promícháme, osolíme, opepříme a vrátíme srdíčka. Přidáme rajčata, necháme přejít varem a rozdělíme na talíře s paprikami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.