Teplé artyčoky s vinaigrette
55 min.
Ingredience
- 12gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1400gramůArtyčoky
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 48mililitrůOlej olivový
- 4gramyPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
19 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky seřízneme na spodní části tak, aby stály. Poté je necháme 40 minut povařit ve vroucí, osolené vodě, do které jsme přidali citronovou šťávu. Uvařené artyčoky necháme okapat.
- 2Smícháme 2 lžíce citronové šťávy, olivový olej, pokrájenou cibuli a petrželku. Osolíme a opepříme.
- 3Artyčoky naskládáme na talíře, mírně pootevřeme a přelijeme připravenou vinaigrette.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.