Teplé vdolečky s tymiánem

25 min.
Saúdská Arábie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čerstvého tymiánu otrháme lístečky a nasekáme je nahrubo. V míse smícháme mouku, sušené droždí, lžičku soli, nasekaný tymián, přidáme vejce a vlažné mléko. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme 45 minut kynout.
  • 2
    Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžící vybereme semínka. Oloupanou okurku nastrouháme do misky a smícháme s nadrobno pokrájenou mátou, česnekem utřeným se solí a hustým jogurtem. Dáme vychladit do ledničky.
  • 3
    Těsto znovu promícháme a rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílu uválíme v dlaních kuličky, mírně je zploštíme dlaní a necháme ještě 15 minut kynout.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém bochánky zvolna osmažíme z obou stran do zlatova, celkem 8 - 10 minut.
  • 5
    Osmažené bochánky dáváme do mírně zahřáté trouby. Když jsou hotové všechny. naskládáme je na nahřátou mísu a ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme teplé s vychlazeným okurkovým dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.