Teplé vdolečky s tymiánem
25 min.
Ingredience
- 125mililitrůMléko polotučné
- 100gramůTymián čerstvý
- 275gramůMouka polohrubá
- 7gramůDroždí sušené
- 2lžičkySůl
- 1kusOkurka salátová
- 50gramůMáta
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůJogurt bílý smetanový
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvého tymiánu otrháme lístečky a nasekáme je nahrubo. V míse smícháme mouku, sušené droždí, lžičku soli, nasekaný tymián, přidáme vejce a vlažné mléko. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme 45 minut kynout.
- 2Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžící vybereme semínka. Oloupanou okurku nastrouháme do misky a smícháme s nadrobno pokrájenou mátou, česnekem utřeným se solí a hustým jogurtem. Dáme vychladit do ledničky.
- 3Těsto znovu promícháme a rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílu uválíme v dlaních kuličky, mírně je zploštíme dlaní a necháme ještě 15 minut kynout.
- 4Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém bochánky zvolna osmažíme z obou stran do zlatova, celkem 8 - 10 minut.
- 5Osmažené bochánky dáváme do mírně zahřáté trouby. Když jsou hotové všechny. naskládáme je na nahřátou mísu a ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme teplé s vychlazeným okurkovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.