Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny
32 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 1,5lžícePetržel - nať
- 100gramůŠunka krůtí
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOlej olivový
- 110gramůCizrna konzervovaná
- 2špetkyPepř bílý
- 185gramůŽampiony v kořeněném nálevu
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme: jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na osminky, velkou papriku a malou chilli papričku rozkrájíme a zbavíme semínek, papriku pokrájíme na proužky, chilli posekáme nadrobno.
- 2V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak přidáme rajčata, scezenou cizrnu z konzervy a sterilované malé žampióny. vše promícháme, podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a pod poklicí dusíme 5-8 minut.
- 3Cizrnový teplý salát dáme do misek, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.