Teplý koláč s chřestem sypaný sýrovou drobenkou
90 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 8lžicOlej olivový
- 200mililitrůVoda pitná
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2plátkyChléb toastový
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůSýr Parmezán
- 850gramůChřest zelený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
715 mg
Postup přípravy
- 1Rozdrobené droždí rozmícháme se 2 lžícemi olivového oleje a vlažnou vodou. Tuto směs zpracujeme s prosátou hladkou moukou do hladkého těsta. Těsto necháme 20 minut přikryté utěrkou odpočinout na teplém místě. Mezitím nakrájíme 2 plátky toustového chleba na kostičky, prolisujeme česnek a nastrouháme parmezán. Kostičky toustového chleba,utřený česnek a nastrouhaný parmezán nasekáme v sekacím mlýnku a smícháme se zbývajícími 6 lžícemi olivového oleje. Chřest oloupeme a odkrojíme konce. Těsto znovu prohněteme a rozválíme na pečícím papíru na obdélník přibližně 40 x 25 cm.
- 2Rozválený plát těsta přemístíme na plech a necháme dalších 20 minut odpočívat přikrytý utěrkou. Po odpočinutí plát těsta rovnoměrně propícháme vidličkou tak, že zanecháme nepropíchané asi 2 cm okrajů. Na těsto rozložíme chřest střídavě tak, aby se střídaly špičky a konce chřestu.
- 3Nakonec posypeme pokladený chřest parmezánovou drobenkou a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Koláč pečeme 25-30 minut dozlatova. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.