Teplý salát s křepelčími vajíčky
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce křepelčí
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyPancetta
- 5kusůRajčata
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůSalát hlávkový
- 0,5lžičkaMed včelí
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4459 kcal
Bílkoviny
138 g
Tuky
427 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka vaříme dvě minuty. Zchladíme. Smícháme citrónovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř, důkladně prošleháme.
- 2Směs salátových lístků, opereme, rozložíme na talíř, přelijeme zálivkou a promícháme.
- 3Slaninu opečeme na pánvi, dokřupava, vyjmeme, výpek slijeme a na pánvi necháme jen asi 3 lžičky, na něm osmahneme cibuli na nudličky.
- 4Přidáme rajčata, zbytek octa a špetku cukru. Ohříváme asi dvě minuty. Slaninu a rajčata s cibuli rozložíme na salát a ozdobíme
- 5oloupanými, rozpůlenými vejci.
- 6Podáváme s tousty a máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.