Teplý salát z těstovinových mušliček
20 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 175gramůTěstoviny Conchiglie
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika zelená
- 125gramůRajčata
- 1kusAvokádo
- 1lžíceBazalka
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme dresink. Metličkou dobře ušleháme olivový olej s bílým vinným octem, medem a dijonskou hořčicí.
- 2Mladé fazolové lusky zbavené stopek a špiček překrájíme na poloviny, podle návodu na obalu uvaříme těstovinové mušle. Když začínají měknout, přidáme k nim zelené fazolky a vaříme ještě 2 minuty. Uvařené těstoviny s fazolkami pak slijeme a dáme okapat.
- 3Mezitím na kolečka nakrájíme jarní cibulky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nadrobno nasekáme, podélně rozpůlíme cherry rajčata a velké oloupané avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na kousky.
- 4Okapané těstoviny s fazolkami vsypeme do mísy, přidáme cibulky, zelenou papriku a cherry rajčata, avokádo, sůl a mletý pepř. Salátovou směs zalijeme dresinkem a dobře promícháme.
- 5Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme ho ozdobený bazalkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.