Teplý salát z těstovinových mušliček

20 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme dresink. Metličkou dobře ušleháme olivový olej s bílým vinným octem, medem a dijonskou hořčicí.
  • 2
    Mladé fazolové lusky zbavené stopek a špiček překrájíme na poloviny, podle návodu na obalu uvaříme těstovinové mušle. Když začínají měknout, přidáme k nim zelené fazolky a vaříme ještě 2 minuty. Uvařené těstoviny s fazolkami pak slijeme a dáme okapat.
  • 3
    Mezitím na kolečka nakrájíme jarní cibulky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nadrobno nasekáme, podélně rozpůlíme cherry rajčata a velké oloupané avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na kousky.
  • 4
    Okapané těstoviny s fazolkami vsypeme do mísy, přidáme cibulky, zelenou papriku a cherry rajčata, avokádo, sůl a mletý pepř. Salátovou směs zalijeme dresinkem a dobře promícháme.
  • 5
    Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme ho ozdobený bazalkovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.