Teplý smetanový krém s chřestem a plísňovým sýrem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V litru vody rozdrobíme 2 kostky kuřecího bujonu.
  • 2
    Chřest očistíme kartáčkem, oloupeme a nakrájíme na šikmé špalíky. Chřestové špalíky uvaříme do měkka ve vývaru z bujonu. Vařený chřest odložíme na talíř a ve vývaru ještě 15 minut vaříme chřestové slupky proto, aby byl chřestový vývar silnější. Chřestové slupky potom vyhodíme. V hrnci na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, a když cibulka zesklovatí, přidáme k ní uvařený chřest a podusíme.
  • 3
    Na másle na mírném ohni rozmícháme hladkou mouku a vymícháme ji do světlé jíšky. Hotovou jíšku zalijeme přecezeným zeleninovým vývarem a vaříme 20 minut, aby byla mouka v jíšce poživatelná. Potom do polévky rozkrájíme na malé kousky plísňový sýr a mícháme na ohni tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Pak rozšleháme ve smetaně žloutky a vmícháme smetanu do polévky, kterou už jen zahřejeme, ale nevaříme. Na závěr polévkový krém okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.