Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžíceWhisky
- 300gramůTěstoviny Fettuccine
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme prolisovaný česnek, přidáme krevety a opékáme je dokud nezmění barvu. Přilijeme whisky a vaříme dokud se tekutina neodpaří.
- 3Poté přidáme smetanu, nakrájené cibulky, ochutíme solí a pepřem a ještě 2min povaříme.
- 4Teplou omáčku nalijeme na těstoviny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.