Teplý těstovinový salát s kuřecím masem a bylinkami
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 2lžičkySůl
- 450gramůKuřecí maso vařené
- 2lžícePažitka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Podle návodu uvaříme v osolené vodě těstoviny, uvařené je přes cedník slijeme, propláchneme studenou vodou a odložíme.
- 2Mezitím na malé kousky nakrájíme vařené kuřecí maso, nasekáme pažitku a čerstvý tymián a nahrubo nastrouháme sýr parmezán. Dále z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- 3V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme citrónovou šťávu a kůru. Přilijeme šlehačku, osolíme, zamícháme a přimícháme lžíci pažitky, tymián, těstoviny a kuřecí maso. Za občasného míchání necháme směs prohřát, pak ji rozdělíme na talíře.
- 4Salát servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.