Terina s králičím masem
165 min.
Ingredience
- 200gramůKráličí maso
- 300gramůVepřová krkovička
- 200gramůJátra kuřecí
- 3lžíceRozinky tmavé
- 1lžíceHusí sádlo
- 1kusCibule
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 3lžíceMandle loupané
- 3lžícePistácie
- 3lžíceOřechy lískové
- 2,5lžíceBrandy Armagnac
- 3lžíceVíno portské
- 1,5lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout.
- 2Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova.
- 3Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy.
- 4Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.