Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mlýnku rozemeleme toustový chléb.
  • 2
    Do misky vložíme maso s pistáciovými oříšky, zeleným pepřem, tymiánem, česnekem, vejcem, solí a rozemletým toustovým chlebem. Promícháme a vmícháme polovinu vermutu.
  • 3
    Pečící formu na chléb nebo terinu vyložíme plátky slaniny, aby její konce přesáhly okraje.
  • 4
    Formu vyplníme masovou směsí, zakryjeme přesahujícími kousky slaniny a zalijeme zbytkem vermutu. Přiklopíme formu a dáme do vodní lázně. Při teplotě 160 stupňů pečeme 90 minut. Pokud je v nádobě místo, tak po hodině přilijeme malé množství vermutu.
  • 5
    Formu vyndáme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.