Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky
140 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí maso mleté
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 3lžícePistácie
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 125mililitrůMartini bianco
- 8plátkůAnglická slanina
- 2plátkyChléb toastový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V mlýnku rozemeleme toustový chléb.
- 2Do misky vložíme maso s pistáciovými oříšky, zeleným pepřem, tymiánem, česnekem, vejcem, solí a rozemletým toustovým chlebem. Promícháme a vmícháme polovinu vermutu.
- 3Pečící formu na chléb nebo terinu vyložíme plátky slaniny, aby její konce přesáhly okraje.
- 4Formu vyplníme masovou směsí, zakryjeme přesahujícími kousky slaniny a zalijeme zbytkem vermutu. Přiklopíme formu a dáme do vodní lázně. Při teplotě 160 stupňů pečeme 90 minut. Pokud je v nádobě místo, tak po hodině přilijeme malé množství vermutu.
- 5Formu vyndáme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.