Terina s uzeného pstruha se zeleninou
100 min.
Ingredience
- aspik
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyCukr krupice
- 1,5lžíceOcet vinný
- 7plátkůŽelatina
- 0,5lžičkaSůl
- obloha
- 100kusůPórek
- pokrájená uvařená zelenina
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 50gramůHrášek mražený
- 100gramůPórek
- 1kusCibule
- zeleninový vývar
- 200gramůMrkev kořen
- 1kusLibeček
- 6decilitrůVoda pitná
- 200gramůCeler bulvový
- 100kusůPórek
- 0,5lžičkaSůl
- 6plátkůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
10865 kcal
Bílkoviny
270 g
Tuky
56 g
Sacharidy
2507 g
Vláknina
322 g
Cukr
697 g
Postup přípravy
- 1Na tuto terinu potřebujeme 6 plátků uzeného pstruha (bez kostí), ze kterého stáhneme kůži a plátky odložíme.
- 2Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a dáme s rybí kůží do vody, přidáme 1 snítku libečku, 1 lžičku soli, očištěnou cibuli s pórkem a přibližně 45 minut vaříme. Část z této uvařené zeleniny (100g mrkve, 100g celeru, 100g pórku) pokrájíme na malé kostičky, které odložíme do mísy a přidáme k ní spařený zelený hrášek, který propláchneme čistou vodou.
- 3Poté 12 kusů dlouhých omytých pórkových listů povaříme zvlášť v mírně osolené vodě jen 2-3 minuty, scedíme, dáme vychladit a osušíme je.
- 4Zeleninový vývar přecedíme, dochutíme solí, cukrem a octem. Plátky želatiny dáme nabobtnat do vody, potom z nich vymačkáme vodu a rozpustíme v 500 ml teplého (ne vařícího) zeleninového vývaru. Když vývar trochu vychladne, odebereme 2 lžíce a přimícháme je k pokrájené zelenině.
- 5Nádobu na zeleninovou terinu vyložíme potravinářskou fólií a poté listy pórku jeden vedle druhého klademe tak, aby přečnívaly přes okraj. Postupně budeme nádobu vrstvit. První bude vrstva plátků pstruha a pokrájená zelenina, vždy každou vrstvu zalijeme vývarem a necháme chvíli zatuhnout. Takto budeme pokračovat, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstvu zakryjeme pórkovými listy, které přečnívaly přes okraj. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky zatuhnout.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.