Terina s uzeným úhořem a švestkami
75 min.
Ingredience
- na ozdobu
- omáčka
- 2,5decilitryVíno červené
- 6kusůŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaCukr krupice
- 1,5lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžícePovidla švestková
- rybí směs
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůÚhoř uzený
- 6kusůŠvestky
- 1lžíceHrozinky
- 6kusůŠalotka
- 175gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaPepř bílý
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 250gramůFilé z aljašské tresky
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
29 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Uzeného úhoře stáhneme z kůže, zbavíme kostí a s treskou (rybí filé) je nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso smícháme s hořčicí, smetanou, přidáme drobně pokrájenou cibuli a drobně pokrájené sušené švestky s hrozinkami. Potom k rybám přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tuto rybí směs rozdělíme do 4 žáruvzdorných misek, které jsme si vymazali máslem. Misky zakryjeme alobalem a dáme je do předehřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 7 minut.
- 2Cibuli šalotku očistíme, rozkrojíme napůl a nakrájíme ji na tenké půlměsíčky. V pánvi si na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak ji poprášíme moukou a když zpění, přilijeme červené víno. Za stálého míchání přidáme tymián, bobkový list, švestková povidla a cukr podle chuti. Omáčku povaříme 10 minut a odstavíme. Pak z omáčky odstraníme bobkový list a tymián.
- 3Upečenou rybí terinu vyklopíme opatrně z misek na talíře, ozdobíme je drobně pokrájeným koprem a servírujeme s plátky omytého citronu a pomeranče a ke každé porci přidáme 2-3 lžíce omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.