Terina s uzeným úhořem a švestkami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
29 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzeného úhoře stáhneme z kůže, zbavíme kostí a s treskou (rybí filé) je nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso smícháme s hořčicí, smetanou, přidáme drobně pokrájenou cibuli a drobně pokrájené sušené švestky s hrozinkami. Potom k rybám přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tuto rybí směs rozdělíme do 4 žáruvzdorných misek, které jsme si vymazali máslem. Misky zakryjeme alobalem a dáme je do předehřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 7 minut.
  • 2
    Cibuli šalotku očistíme, rozkrojíme napůl a nakrájíme ji na tenké půlměsíčky. V pánvi si na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak ji poprášíme moukou a když zpění, přilijeme červené víno. Za stálého míchání přidáme tymián, bobkový list, švestková povidla a cukr podle chuti. Omáčku povaříme 10 minut a odstavíme. Pak z omáčky odstraníme bobkový list a tymián.
  • 3
    Upečenou rybí terinu vyklopíme opatrně z misek na talíře, ozdobíme je drobně pokrájeným koprem a servírujeme s plátky omytého citronu a pomeranče a ke každé porci přidáme 2-3 lžíce omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.