Terina s vepřovou panenkou

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
69 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 175 °C.
  • 3
    Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.
  • 4
    Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.