Terina s vepřovou panenkou
120 min.
Ingredience
- maso
- 500gramůVepřová panenka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- na ozdobu
- 4lžíceBrusinky
- 8kusůSalát kadeřavý
- 250gramůSýr Parmezán
- 800gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4,5decilitryHouby nakládané
- 250gramůŠunka dušená
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
69 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.
- 2Troubu si předehřejeme na 175 °C.
- 3Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.
- 4Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.