Terina s vepřovým a telecím masem
130 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1kilogramTelecí maso mleté
- 1kilogramVepřové maso libové
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaTymián sušený
- 5kusůAnglická slanina
- 2kusyMrkev kořen
- 115gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceSherry brandy
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
49 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
909 mg
Postup přípravy
- 1Rukama smícháme všechny suroviny vyjma slaniny a šunky.
- 2Dno teriny pokryjeme slaninou, jejíchž konce necháme přečnívat z mísy tak, aby se daly později přeložit.
- 3Na slaninu dáme směs, kterou poklademe plátky šunky.
- 4Zakryjeme nakonec přečnívající slaninou.
- 5Terinu uzavřeme poklicí a dáme do vodní lázně.
- 6Pečeme 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 stupňů a necháme zchladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.