Terina z lososa
58 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 400gramůLosos - filety
- 150mililitrůVývar rybí
- 2gramyCitronová kůra
- 50gramůŘeřicha
- 300gramůLosos uzený
- 1gramSůl
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyŽelatina v prášku
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
68 mg
Cukr
794 mg
Postup přípravy
- 1Práškovou želatinu rozpustíme ve studené vodě, kde ji ponecháme 5 minut, aby zvětšila svůj objem. Nakrájeného lososa vkládáme po jedné vrstvě na pařáček a 4 minuty prohříváme.
- 2Potravinářskou fólií vyplníme vnitřek formy. Myslíme i na to, že hotovou terinu zabalíme do potravinářské fólie celou, proto necháme proužky fólie o 10 cm vyšší než jsou okraje formy. Dno i stěny formy poklademe uzeným lososem. Zbytek uzeného lososa zatím odložíme.
- 3Do vyšlehané smetany lehce vmícháme citronovou kůru, řeřichu, sůl a pepř. Mísu se ztuhlou želatinou vložíme do vodní lázně a prohříváme. Jakmile se ztuhlá želatina změní v čirou kapalinu, přimícháme předem připravený vychladlý rybí vývar. Tuto tekutinu dále přimícháme ke smetaně s řeřichou. Celou směs rozdělíme na 3 díly, které postupně roztíráme a prokládáme plátky lososa. Na poslední vrstvu smetany položíme zbývající plátky uzeného lososa a zabalíme do fólie. Formu vložíme do chladničky a přes noc necháme chladit.
- 4Ztuhlou terinu nakrájíme na plátky, zbavíme potravinářské fólie a položíme na talíř. Zdobíme snítkou řeřichy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.