Terina ze štiky s lososem

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4468 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
448 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky štiky bez kostí posekáme na drobné kousky a dáme je do mixeru. Přidáme vejce, žloutek, veku namočenou v mléce, zakysanou smetanu, lžičku kopru a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku podle chuti.
  • 2
    Plátky mořského jazyka potřeme rozetřeným česnekem. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a plátky jazyka krátce restujeme z každé strany. Pak je osolíme a opepříme a odložíme na talíř.
  • 3
    Nádobu na terinu vymažeme slunečnicovým olejem (2 lžíce) a vyložíme ji plátky uzeného lososa tak, aby okraje lososa visely alespoň 5-6 cm přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou směsí ze štiky, položíme na ni plátky mořského jazyka, rozetřeme druhou polovinu rybí směsi a zakryjeme přehnutými plátky uzeného lososa, nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s horkou vodou a vložíme do předehřáté trouby upéct. Terinu pečeme 1 hodinu při 175 °C.
  • 4
    Vychladlou terinu ze štiky s lososem necháme v chladničce 12 hodin.
  • 5
    Porce servírujeme s plátky citronu a čerstvou salátovou okurkou.
  • 6
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.