Terina ze štiky s lososem
115 min.
Ingredience
- mořská ryba
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOlej olivový
- 100lžicMáslo čerstvé
- 2plátkyMořský jazyk
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- obloha
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCitrony
- směs ze štiky
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 3lžíceSmetana zakysaná 14%
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžičkySůl
- 600gramůŠtika obecná
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůVeka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4plátkyLosos uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4468 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
448 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky štiky bez kostí posekáme na drobné kousky a dáme je do mixeru. Přidáme vejce, žloutek, veku namočenou v mléce, zakysanou smetanu, lžičku kopru a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku podle chuti.
- 2Plátky mořského jazyka potřeme rozetřeným česnekem. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a plátky jazyka krátce restujeme z každé strany. Pak je osolíme a opepříme a odložíme na talíř.
- 3Nádobu na terinu vymažeme slunečnicovým olejem (2 lžíce) a vyložíme ji plátky uzeného lososa tak, aby okraje lososa visely alespoň 5-6 cm přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou směsí ze štiky, položíme na ni plátky mořského jazyka, rozetřeme druhou polovinu rybí směsi a zakryjeme přehnutými plátky uzeného lososa, nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s horkou vodou a vložíme do předehřáté trouby upéct. Terinu pečeme 1 hodinu při 175 °C.
- 4Vychladlou terinu ze štiky s lososem necháme v chladničce 12 hodin.
- 5Porce servírujeme s plátky citronu a čerstvou salátovou okurkou.
- 6
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.