Těšínská štrůdla s uzeným
65 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko plnotučné
- 20gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 300gramůMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceHera
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 700gramůUzené maso vařené
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1108 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
89 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
548 mg
Postup přípravy
- 1V míse do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, pak přidáme mouku, 2 žloutky, vlažnou roztopenou Heru, sůl, pepř a zaděláme těsto, které zakryjeme a necháme v teple vykynout.
- 2Na kostičky pokrájíme vařené uzené maso. Na vál si položíme pečící papír a těsto na něm rozválíme na placku silnou 1 cm. Na ni rozprostřeme uzené maso a těsto s masem zabalíme do závinu. Opatrně i s pečícím papírem vložíme závin na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.
- 3Upečený závin necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.