Těšínská štrůdla s uzeným

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1108 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
89 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
548 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, pak přidáme mouku, 2 žloutky, vlažnou roztopenou Heru, sůl, pepř a zaděláme těsto, které zakryjeme a necháme v teple vykynout.
  • 2
    Na kostičky pokrájíme vařené uzené maso. Na vál si položíme pečící papír a těsto na něm rozválíme na placku silnou 1 cm. Na ni rozprostřeme uzené maso a těsto s masem zabalíme do závinu. Opatrně i s pečícím papírem vložíme závin na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.
  • 3
    Upečený závin necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.