Těstovinová hnízda s ořechy a s medovou omáčkou
130 min.
Ingredience
- Medová omáčka
- 125gramůCukr krystal
- 125gramůMed včelí
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyŠťáva citrónová
- Těstoviny:
- 230gramůTěstoviny Capellini
- 1špetkaSůl
- 200litrůVoda pitná
- 400gramůJogurt bílý
- 200gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
44 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme ve vroucí vodě se špetkou soli do poloměka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich máslo a necháme je vychladnout. Piniové oříšky rozkrájíme na drobnější kousky.
- 2Polovinu vychladlých těstovin rozdělíme do 4 zapékacích misek, poté těstoviny v miskách jemně upěchujeme a posypeme polovinou nakrájených ořechů, zalijeme polovinou medové omáčky, a potom do misek rozdělíme druhou polovinu těstovin. Takto naplněné formičky pečeme v toubě vyhřáté na 180°C, asi 45 minut. Pečená těstovinová hnízda překlopíme na talíře, přelijeme druhou polovinou medové omáčky a posypeme sekanými ořechy. Servírujeme s bílým jogurtem jako dezert.
- 3Medová omáčka: Na mírném ohni přivedememe k varu, za stálého míchání, med s vodou a s cukrem. Promícháváme, dokud se cukr nerozpustí. Omáčku ochutíme 2 lžičkami citronové šťávy a dále vaříme 5 minut na mírném ohni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.