Těstovinové lívance se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 2kusyKukuřice
- 1kusPaprika červená
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Vermicelli
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 4lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jadřinec, opláchneme ji studenou vodu a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Očistěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky.
- 2Klasy kukuřice uvaříme v 300 ml mírně osolené vody, pak je ochladíme studenou vodou, okrájíme z nich zrna a necháme je okapat.
- 3Do hrnce s osolenou vroucí zbylou vodou dáme vařit těstoviny. Těstoviny uvařené podle návodu na obalu al dente scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
- 4V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce v něm osmažíme nakrájenou papriku.
- 5V míse ušleháme vajíčka, smetanu a mouku. Pak přidáme zrna kukuřice a kostičky osmažené papriky, podle chuti opepříme a osolíme. Směs přendáme do hrnce k těstovinám a vše důkladně promícháme.
- 6Zbývající máslo a 2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi a smažíme v ní z obou stran dozlatova lívanečky, které vytváříme z připravené těstovinné směsi.
- 7V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme kolečka pórku a plátky žampionů.
- 8Upečené lívanečky rozložíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmažený pórek se žampiony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.