Těstovinové mušličky se sýrem
50 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůMozzarella
- 400gramůSýr Ricotta
- 2lžičkyBylinky čerstvé - svazek
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 0,75litrProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 mg
Cukr
598 mg
Postup přípravy
- 1Mozzarellu nakrájíme nahrubo, polovinu smícháme v míse s ricottou nebo tvarohem, solí, bylinkami, prošlehaným vejcem a solí. V menším rendlíku zahřejeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě, né zcela doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou, vrátíme do hrnce a smícháme se sýrovou směsí.
- 3Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, dáme do ní polovinu rajské omáčky, na ní rozložíme těstoviny, polijeme druhou polovinou omáčky a posypeme zbylou mozzarellou.
- 4Troubu vyhřejeme na 190 °C, vložíme těstoviny a pečeme asi 20-25 minut. Snítky bylinek opereme, osušíme a ozdobíme jimi hotový pokrm. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.