Těstovinový nákyp se zeleninou a parmskou šunkou
65 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
755 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
- 2Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odřízneme. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na proužky. Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny.
- 3Očištěný chřest a celer necháme 3 minuty blanšírovat ve vroucí osolené vodě, poté je scedíme a necháme okapat.
- 4Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme. Penne smícháme s celerem, šunkou, chřestem a cherry rajčátky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a promícháme. Směsí naplníme zapékací mísu, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.
- 5Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.