Těstovinový nákyp se zeleninou a parmskou šunkou

65 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
755 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
  • 2
    Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odřízneme. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na proužky. Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny.
  • 3
    Očištěný chřest a celer necháme 3 minuty blanšírovat ve vroucí osolené vodě, poté je scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme. Penne smícháme s celerem, šunkou, chřestem a cherry rajčátky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a promícháme. Směsí naplníme zapékací mísu, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.
  • 5
    Po upečení ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.