Těstovinový salát se šunkou a zelím
40 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Conchiglie
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 2kusyJablka
- 250gramůŠunka dušená
- 4lžíceOlej olivový
- 8lžicOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
18 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Červené i bílé zelí nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 3Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
- 4V míse smícháme uvařené vychladlé zelí, těstoviny, šunku a jablka.
- 5V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Zálivkou přelijeme směs těstovin se zelím, důkladně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.