Těstovinový salát se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 900gramůRajčata
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 350gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceMajoránka
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou vložíme nakrájená rajčata, víno, nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, celer, petrželku a cukr. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 45 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté rajčatovou omáčku protlačíme sítem do dalšího hrnce. Na mírném ohni pomalu zahříváme, přimícháme do ní nadrobno rozkrájenou majoránku a sůl. Po minutě odstavíme, přimícháme těstoviny a na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.