Těstovinový salát se zelím a slaninou
30 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 2kusyJablka
- 250gramůAnglická slanina
- 4lžíceOlej olivový
- 8lžicOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
17 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Červené i bílé zelí nakrájíme a každé samostatně uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 3Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Slaninu také rozkrájíme na malé kousky.
- 4V jedné míse smícháme uvařené vychladlé červené zelí, těstoviny a jablka. V druhé míse smícháme vychladlé uvařené bílé zelí a slaninu.
- 5V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Touto zálivkou přelijeme směsi v obou mísách, nakonec je smícháme dohromady a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.