Těstoviny farfalle s pórkem a žampiony
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPórek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaMed včelí
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
7 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
- 2Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a kolečka pórku. Potom k zelenině přimícháme žampiony a vše pod pokličkou 5 minut dusíme. Nakonec do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny.
- 5V míse rozmícháme solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.