Těstoviny Farfalle se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme na kolečka a uvaříme do poloměkka v 200 ml mírně osolené vody. Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
- 2Ve dvou lžicích vody si rozmícháme Solamyl na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med.
- 3Těstoviny dáme vařit do hrnce se zbylou vodou, kterou ještě osolíme.
- 4Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky.
- 5Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme cibuli, česnek, papriky a mrkev. Pak k zelenině přimícháme uvařené okapané těstoviny.
- 6Směsí vody, solamylu, sojové omáčky a medu přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme,rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.