Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Květák opláchneme studenou vodou, rozebereme ho na růžičky a necháme okapat. Mozarellu najemno nastrouháme.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky květáku a těstoviny a krátce prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. V případě potřeby přilijeme vodu.
  • 3
    V menším nízkém hrnci smícháme máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  • 4
    Z hrnce s uvařenými těstovinami a květákem slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.