Těstoviny Penne s vařeným lososem
30 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1hrstKopr čerstvý
- 600gramůLosos - filety
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 400gramůTěstoviny penne
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Citron důkladně omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr omyjeme, okapaný nasekáme na jemno. Porce lososa omyjeme studenou vodou.
- 2Ve větší pánvi rozpustíme třetinu másla, přilijeme víno, vložíme do ní jemně nasekaný kopr a plátky citronu, mírně opepříme, osolíme. Do pánve vložíme porce ryby, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
- 3Měkké porce lososa opatrně vyjmeme z pánve, stáhneme z nich kůži, odstraníme větší kosti a maso dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V menší pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přimícháme mouku a připravíme si světlou jíšku. K ní přimícháme mléko a 5 lžic tekutiny z pánve, ve které jsme vařili maso. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, podle chuti opepříme, osolíme a necháme 5 - 10 minut vařit, až zhoustne.
- 4Uvařené těstoviny slijeme, promícháme s olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Přidáme k nim lososa, vše přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.