Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 2lžíceOříšky piniové
- 3lžíceHrozinky
- 2lžíceAnčovičky konzervované
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 600gramůTěstoviny penne
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou.
- 2Sultánky namočíme do teplé vody a po přibližně 10 minutách je scedíme a necháme okapat.
- 3Rajčata omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Ančovičky scedíme a rozpůlíme.
- 4V pánvi bez oleje prudce osmažíme nakrájená rajčata a oříšky, potom je přendáme do nízkého hrnce, přidáme k nim sultánky, rozkrájené ančovičky a rajčatový protlak. Vše promícháme, dochutíme solí a ohříváme přibližně 3 minuty.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, promícháme s olejem, rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme hustou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.