Těstoviny rotelle se sýrem a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 20gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 160gramůTěstoviny rotelle
- 200gramůMozzarella
- 120gramůRajčata
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 24mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůMáta
- 1lžičkaSůl
- 0,6litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny rotelle uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na balíčku. Uvařené scedíme a necháme okapat.
- 2Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a sýr pecorino jemně nastrouháme.
- 3Do pánve dáme olej, rozehřejeme, přidáme rajčata, které orestujeme. Zalijeme je smetanou a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí smetany. Do smetany přimícháme nakrájenou mozzarellu, zamícháme a vmícháme okapané těstoviny. Jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Všechny suroviny promícháme a odstavíme z ohně.
- 4Hotové těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, které posypeme nastrouhaným sýrem pecorinem. Talíře ozdobíme mátou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.