Těstoviny s borůvkami

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vařící vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme je okapat a vychladnout.
  • 2
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na plátky a krátce je osmahneme na suché rozpálené pánvi.
  • 3
    Borůvky přebereme a opláchneme studenou vodou. Potom polovinu plodů protlačíme přes síto do misky a získáme tak hladké pyré. V nízkém hrnku pyré promícháme s cukrem a za občasného míchání ho 5 minut vaříme. Pak ještě přimícháme citronovou šťávu.
  • 4
    Vychladlé těstoviny promícháme se zbývajícími borůvkami, rozdělíme je na servírovací talíře, nalijeme na ně borůvkové pyré, posypeme praženými mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.