Těstoviny s borůvkami
20 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny konzumní
- 500gramůBorůvky
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceMandle
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v mírně osolené vařící vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme je okapat a vychladnout.
- 2Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na plátky a krátce je osmahneme na suché rozpálené pánvi.
- 3Borůvky přebereme a opláchneme studenou vodou. Potom polovinu plodů protlačíme přes síto do misky a získáme tak hladké pyré. V nízkém hrnku pyré promícháme s cukrem a za občasného míchání ho 5 minut vaříme. Pak ještě přimícháme citronovou šťávu.
- 4Vychladlé těstoviny promícháme se zbývajícími borůvkami, rozdělíme je na servírovací talíře, nalijeme na ně borůvkové pyré, posypeme praženými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.