Těstoviny s čekankou a uzeninami
35 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 90mililitrůVíno bílé
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 50gramůČekanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůPárky Debrecínské
- 2litryVoda pitná
- 175mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
832 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej. Vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká.
- 2Nařízneme střívko uzeniny a vytlačíme obsah do pánve. Pomocí vařečky uzeninu rozdělíme na menší kousky a smícháme s olejem a cibulí.
- 3Dle potřeby zvýšíme teplotu a pokračujeme ve smažení, až je uzenina dozlatova usmahnutá a vytvořila drobné hrudky. Přimícháme rajčatový protlak a pokapeme vínem. Dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 12 minut, občas zamícháme.
- 4Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin k omáčce přidáme 2 menší sběračky vroucí vody. Omáčku dobře zamícháme, ochutnáme a dle potřeby přidáme sůl a pepř.
- 5Listy čekanky nakrájíme na drobné proužky. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a přidáme čekanku. Vše promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.