Těstoviny s čekankou a uzeninami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
832 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej. Vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká.
  • 2
    Nařízneme střívko uzeniny a vytlačíme obsah do pánve. Pomocí vařečky uzeninu rozdělíme na menší kousky a smícháme s olejem a cibulí.
  • 3
    Dle potřeby zvýšíme teplotu a pokračujeme ve smažení, až je uzenina dozlatova usmahnutá a vytvořila drobné hrudky. Přimícháme rajčatový protlak a pokapeme vínem. Dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 12 minut, občas zamícháme.
  • 4
    Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin k omáčce přidáme 2 menší sběračky vroucí vody. Omáčku dobře zamícháme, ochutnáme a dle potřeby přidáme sůl a pepř.
  • 5
    Listy čekanky nakrájíme na drobné proužky. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a přidáme čekanku. Vše promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.